По думите на лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов  резултатът на

...
По думите на лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов  резултатът на
Коментари Харесай

Оттук-нататък Хекимян ще има функции в партията: Борисов

По думите на водачът на ГЕРБ Бойко Борисов  резултатът на изборите в София е бил предстоящ след тригодишната масирана офанзива против ГЕРБ - Антон Хекимян не съумя да стигне балотажа, като се подреди на третото място..

" Издигнахме Хекимян, с цел да е самостоятелен, да е външен за партията, да може да поправи грешките, да има нови хрумвания, почтен и квалифициран човек. Оттук нататък той ще има функционалности в партията ", разгласи Борисов в Пловдив.

" Няма по-лошо от това да направиш нещо непоискано - положително или поддръжка, тъй че ние в София сме на балотаж за районни кметове, там ще сме активни; и както Хекимян сподели - " По-добре държавна благосъстоятелност, в сравнение с държавна сигурност ". Нека гласоподавателите гласоподават по съвест на балотажа в София ", сподели още той.

Според него към този момент е прекомерно късно ПП-ДБ да търсят ГЕРБ за поддръжка на втория тур.

" Нямаше нищо по-естествено от това да се поддържаме в страната, и всички кметове щяха да са на ПП-ДБ и ГЕРБ, и това щеше да генерира непоклатимост. Те в този момент считат, че с изнудване и напън нещата ще станат, само че няма да е по този начин ", настоя Бойко Борисов.

 Борисов разгласи, че локалните избори са наказване за цялата политическа класа.

" Такава ниска изборна интензивност и толкоз малко дали своят вот. Всеки от нас, и анализаторите, да си създадем извод за какво вървим по този начин надолу ", разяснява той в Пловдив.

По думите му за ГЕРБ са дали своят вот над 537 хиляди гласоподаватели в цялата страна, до момента в който за ПП-ДБ - 273 хиляди.

" Преди локалните избори аз споделих, че главната цел на ГЕРБ е да бъде първа политическа мощ. Това услужливо не желаете да го разясняваме - силата на една партия е в цялата страна. Кандидатите за кметове на ГЕРБ и подкрепени от нас на първи тур печелят 95 общини. От тях 7 са регионални градове. В 71 общини претенденти за кметове на ГЕРБ отиват на балотаж. В 17 регионални града ГЕРБ е на балотаж, и то с водещ резултат влиза в балотажа ", пресметна Борисов.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР